Raideliikenne

Jos olet matkustanut Helsingissä tai Göteborgissa raitiovaunuilla, olet hyvin todennäköisesti istunut Khimairan valmistamalla istuimella. 100% Göteborgin liikenteessä olevien raitiovaunujen penkeistä on valmistettu Uudenkaupungin tehtaallamme. Suurin osa Helsingin raitiovaunujen istuimista on myös Khimairan valmistamia.

Khimaira on Pohjoismaiden markkinajohtaja raitiovaunujen penkkitoimituksissa. Meiltä löytyy valmiita tuotteita ja ratkaisuja raitiovaunuliikenteeseen. Tämän lisäksi olemme aktiivisesti mukana uusien raitiovaunujen penkkisuunnitteluprojekteissa. Ostaessaan istuimet meiltä, asiakas saa halutessaan myös tarjouksen jatkuvasta varaosavalmistuksesta sekä toimituksista. Näin asiakkaamme voivat varmistua, että kovassa käytössä olevat penkkien päällysteet, kahvat ja muut osat eivät lopu tuotteen elinkaaren aikana ja penkkien huolto saadaan toteutettua vaivattomasti, joustavasti ja kustannustehokkaasti. Varaosavarastot voidaan myös pitää pieninä lyhyiden toimitusaikojemme ansiosta.

Raitiovaunutuotteidemme suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota penkkien puhdistukseen ja vandalismin torjuntaan. Päälliset ovat irrotettavia ja pestäviä. Penkit ovat kestäviä ja helposti huollettavia. Pitkä kokemus myös varaosatoimittajana on opettanut meille tuotteiden potentiaaliset heikot kohdat ja auttanut meitä suunnittelemaan penkkimme mahdollisimman helppohoitoisiksi asiakkaillemme.

Asiakkaisiimme kuuluvat Bombardier, Ansaldobreda, Transtech Skoda, HKL, Göteborg Spårvagen ja useat muut raitiovaunuoperaattorit Euroopassa.