Bussindustri

Som Nordens ledande sätestillverkare för bussar har Khimaira lång erfarenhet av branschens krav och kundernas olika behov. Vi har byggt upp vår verksamhet att motsvara våra kunders behov snabbt och flexibelt. Detta är grunden för vår verksamhetsmodell.

Till våra produkter för bussindustrin hör våra egna kollektioner av passagerarsäten, intern beklädnad för bussar, gardiner och specialsäten. En stor del av våra kunder har designat egna sätesmodeller och överlåtit produktens helhetsproduktion till oss. Oftast deltar vi i kundernas sätesdesign från början och konsulterar alltid kunden. Därmed kan vi direkt ge insikter om produktionens flexibilitet och kostnadseffektivitet.

Förutom våra egna passagerarsätesmodeller tillverkar vi klaffsäten, ryggstöd för invalidplatser och beklädning för tak, hatthyllor och toalettdörrar. Vi erbjuder dessutom säten för förare och guider samt andra specialsäten beklädda med tyg enligt kundens önskemål. I designen av våra egna säten satsar vi på lätthet, dimensionering, ergonomi och hållbarhet. Speciellt fäster vi uppmärksamhet vid passagerarnas användarupplevelse och bekvämlighet.

Våra kunder ser till att kvalitetskraven är hårda och vi uppfyller de givna kriterierna i såväl stora som små partier. Som systemleverantör tar Khimaira hand om sätes- och beklädnadsleveranser i sin helhet.

Våra produkter

Agile-C-sätet för lokalbusstrafik

Det lätta och förändringsbara passagerarsätet är konstruerat att vara så lätt som möjligt för att sänka bränslekostnader. Sätena kan enligt kundens önskemål beställas skilt eller fästa vid en metallram.

Kunder kan modifiera sätet som de önskar genom att välja tjockleken på stoppningen och sätesklädselns material, som till exempel läder, artificiellt läder, tyg- eller plastpanel. Man kan välja mellan flera armstödsalternativ. Läs mera i vår engelskspråkiga broschyr.

LADDA NER BROSCHYR

Kalanti-sätet för när- och fjärrbussar

Vi erbjuder en produktlinje, som baserar sig på kundbekvämlighet. Produkterna kan väljas från fem klasser: Standard, Standard+, Premium, VIP och VIP+.

Produkten kan specialtillverkas med flera tillbehör och valmöjligheter som bl.a. sätesklädselns material, teknologi, armstöd, mugghållare, fotstöd, klädhängare och många fler. Läs mera i vår engelskspråkiga broschyr.

LADDA NER BROSCHYR

Kundkommentarer

Linkker

Elbusstillverkare

www.linkkerbus.com

Vi har samarbetat med Khimaira i några år inom tillverkning av stommar, stoppning och sätesklädsel för passagerarsäten i våra elbussar. Vi och våra kunder kräver att sätena uppfyller allmänna säkerhetskrav och att de är bekväma och lätta. Karaktären av våra projekt kräver att våra samarbetspartner är flexibla, till exempel då det gäller att leverera små partier vid varierande tidpunkter. Detta har fungerat utmärkt med Khimaira. Produkterna har alltid uppfyllt kvalitetskraven och leveranserna har anlänt i tid.