Spårtrafik

Om du åkt spårvagn i Helsingfors eller Göteborg har du antagligen suttit på ett säte tillverkat av Khimaira. 100 % av spårvagnssätena i Göteborg är tillverkade i vår fabrik i Nystad. De flesta spårvagnssätena i Helsingfors är också tillverkade av Khimaira.

Khimaira är ledande inom marknaden för spårvagnssäten i Norden. Vi erbjuder färdiga produkter och lösningar för spårvagnstrafik. Dessutom tar vi aktivt del i sätesdesignprojekt för nya spårvagnar. Då du köper säten av oss får du som kund om du så önskar ett erbjudande om fortgående tillverkning och leverans av reservdelar. Så försäkrar du dig om att sätesklädseln, handtag och andra delar inte tar slut under produktens livstid, och att servicen är lätt att utföra, flexibel och kostnadseffektiv. Våra korta leveranstider gör det möjligt att hålla reservdelsförråden små.

I designandet av våra spårvagnprodukter har vi fokuserat på sätenas rengöring och bekämpning av vandalism. Sätesklädseln är löstagbar och kan rengöras. Sätena är hållbara och lätta att vårda. Vår långa erfarenhet som reservdelsleverantör har lärt oss våra produkters potentiella svaga punkter och hjälpt oss designa våra säten så att de är så lätta som möjligt att vårda för våra kunder.

Till våra kunder för Bombardier, Ansaldobreda, Transtech Skoda, HKL, Göteborgs Spårvägar och flera andra spårvagnsoperatörer i Europa.